Naar Ibiza vanuit Nederland // Transavia, KLM, Ryanair, TUI

Er zijn maar liefst 42 verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten verzorgen van en naar Ibiza Airport vanuit landen over de hele wereld. Het is niet heel handig voor Nederlanders om al die luchtvaartmaatschappijen op te sommen. Daarom staat hieronder het overzicht voor de Nederlander; vanaf welke Nederlandse, Belgische en Duitse vliegvelden en met welke vliegtuigmaatschappijen kunnen we naar Ibiza?

Vanaf Nederlandse luchthavens naar Ibiza Airport

Amsterdam Airport Schiphol
Vanaf Schiphol Airport Amsterdam kun je het hele jaar door met KLM naar Ibiza vliegen. Met Transavia kun je in het laagseizoen zo’n 2-3x per week naar Ibiza vliegen, in het hoogseizoen (doorgaans vanaf april) op iedere dag van de week. TUI vliegt zo’n 5x per week heen en weer naar Ibiza en ook met Vueling kun je 3x per week vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Ibiza vliegen. Corendon Airlines vliegt 2x per week. Ten slotte vliegt ook EasyJet een paar keer per week.

Eindhoven Airport
Transavia vliegt ook vanaf Eindhoven Airport naar Ibiza toe. In de winter zijn dit 2 vluchten per week, in de zomer wordt dit opgevoerd naar iedere dag van de week. Het hoogseizoen is ook de periode dat Ryanair naar Ibiza Airport vliegt. Dit doen zij 4x per week. Buiten het hoogseizoen is Transavia de enige vliegtuigmaatschappij die vanaf Eindhoven Airport direct naar Ibiza Airport vliegt.

Rotterdam the Hague Airport
Vanaf Rotterdam the Hague Airport vliegt alleen Transavia rechtstreeks naar Ibiza Airport toe. Dit doen ze dan ook alleen in het hoogseizoen, wel iedere dag. Het hoogseizoen loopt vanaf april tot eind oktober.

België en Duitsland

België
Ook sommige luchthavens in België en Duitsland zijn in trek bij Nederlandse vakantiegangers. Dit komt vaak doordat de tickets er erg goedkoop kunnen zijn. Ook in België is Ryanair goed van de partij met vluchten vanaf Brussels South Airport (Charleroi). Ze gaan in het hoogseizoen 5x per week, in het laagseizoen helemaal niet. Vanaf Brussels Zaventem Airport vliegen Transavia (5x per week), Brussels Airlines (4x per week in het hoogseizoen) en TUI Airlines Belgium (5x per week).

Duitsland
Vanaf Weeze Airport (net over de grens bij Venray) vliegt Ryanair naar Ibiza. Dit gebeurt alleen in het hoogseizoen, en dan 2x per week. Genoeg mogelijkheden in Duitsland dus, reden om het even goed uit te zoeken via websites als Tix.nl.