Ibiza Town / wat te doen op het eiland / strand / uitgaan

Als men het heeft over Ibiza, dan kan men het hebben over het eiland of over de stad. Wij zullen vooral vanuit het standpunt van de stad spreken, deze stad wordt vaak Ibiza Town genoemd, maar de echte naam is Eivissa. Het eiland is echter zo beperkt qua grootte dat je makkelijk een uitstap kan doen aan de andere kant van het eiland. Wanneer je denkt aan Ibiza, zal je wellicht spontaan denken aan de beste nachtclubs met de beste DJ’s en dure flessen champagne. Maar Ibiza heeft naast haar nachtleven nog veel meer te bieden.

Stranden op Ibiza

Ibiza heeft maar liefst 80 verschillende stranden waar je lekker kan ontspannen. Het volgens velen meest relaxte strand is wellicht Cala Jondal, San José. Dit strand is gelegen in een afgesloten baai met leuke restaurants en barretjes. Aan het strand hangt een serene maar tegelijk ook levendige sfeer, gecombineerd met een prachtig uitzicht is dit in mijn ogen een must-do. Met de auto is het 25 minuutjes rijden vanuit Ibiza Town naar dit strand.

Las Salinas, Playa d’en Bossa is een ander kilom eterslang strand omringd door een klein naaldbos. Dit is wellicht het meest levendige strand, de muziek uit de clubs weergalmt over het hele strand. Hier zal je het echte Ibiza gevoel uit de films ontdekken. Naar dit strand zijn er verschillende bussen die je kan nemen vanuit Ibiza Town.

Duiken op Ibiza!
Gaan duiken in Ibiza is een echte aanrader, de kust van Ibiza biedt de ideale omstandigheden voor een betoverende duiktocht. Het water heeft in de zomer een aangename temperatuur van 26 graden. De zeebodem in het Las Salinas nationale park is werelderfgoed, dat zegt wel genoeg denk ik. Over heel het eiland zijn er verschillende centra waar je een duikpak kan huren en de wondere onderwater wereld kan ontdekken in Ibiza. Veel mooier kan de vakantie niet worden!

Ibiza Town

Ibiza heeft ook een oud stadsgedeelte dat Dalt Vila wordt genoemd. Dit deel is gelegen op het hoogste punt van de stad en is omringd met prachtige stadsmuren. Dalt Vila voldoet aan alle verwachtingen die je kan hebben bij een oud stadsdeel: kleine smalle straatjes, toffe winkeltjes, mooie gebouwen, vele terrasjes en goede restaurants. Een namiddag of avond doorbrengen in Dalt Vila zal je zeker niet teleurstellen.

Het eiland Formentera
Een uurtje verwijderd van Ibiza Town, ligt een misschien nog mooier eiland. Formentera is een prachtig eiland dat rustiger is dan Ibiza, hier zal je geen spetterende clubs vinden. Op Formentera kan je eens echt genieten van de prachtige natuur en vele pittoreske dorpjes. Het is zeker de moeite waard om een dagje naar dit eiland te gaan en je dag af te sluiten in een gezellig en authentiek restaurant.

Nachtclubs / uitgaan op Ibiza

Uiteraard staat Ibiza toch vooral bekend om zijn nachtclubs, het is dan ook zeker aan te raden om minstens één keer een club te bezoeken. De keuze aan nachtclubs in Ibiza is enorm uitgebreid, vanaf je uit de luchthaven komt zal je meteen grote reclame borden zien hangen voor allerlei verschillende feestjes. Let er wel op dat je op voorhand beslist welk feestje je wil meemaken zodat je op tijd kaartjes kan kopen. Kaartjes aan de deur zijn meestal veel duurder.